FENCİ - Fen Bilimleri Dersi Kaynakları / Sitemap & SEO / Forum

Orijinali görmek için : elForum / Balik_Eti_Neden_Beyazdir_

fenci : Balık Eti Neden Beyazdır ?
29.04.2012 12:22:46
Gıda olarak kesilen hayvanların yenilebilen kas kısımları et olarak adlandırılır. Etin içinde ayrıca kan, epitel, kemik, sinir, yağ ve bağ dokuları vardır. Genelde etler kırmızı ve beyaz et olarak ikiye ayrılırlar. Sığır, koyun, keçi etleri kırmızı et olarak kabul edilirlerken, tavuk, hindi, balık etleri de beyaz et olarak adlandırılır. Etlerin kırmızı ve beyaz rengini saptayan eleman miyoglobin denilen proteinlerdir. Bunlar kanda, alyuvarlarda bulunurlar ve kaslara gerekli olan oksijeni sağlarlar. Beyaz ette miyoglobin miktarı çok azdır. Balık eti diğer yürüyen, uçan, sürünen hayvanların etlerinden birçok yönden farklıdır. Balıkların kasları


ASK_BEYI
10.05.2012 15:08:49
COK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ


fatma_yildiriml
15.03.2016 15:39:03
Yararlı bir  makale olmuş.


Copyright © 2007-2025