Kivinin, yaşlanmayı durdurmaktan kalp krizini önlemeye kadar birçok faydası bulunuyor. Ayrıca kivi, her 10 gramında en fazla besin içeren meyve.
Danışman hekim Neslihan Lemi İbrahimoğlu, doğal vitamin deposu kivinin, yaşlanmayı durdurmaktan beynin daha iyi çalışmasını sağlamaya, stresten kalp krizini önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok faydasının olduğunu belirtiyor.
Kivi,
"Kalp ve damar sağlığı açısından kolesterolün düşürülmesinde etkili bir madde olan pektin, kivide bol miktarda mevcut. Antioksidan, C ve E vitaminlerinin damar tıkanmasını önleyici etkileri ile kivi tam bir kalp dostu. Lifli yapısı, yiyeceklerin bağırsaklardan düzgün geçişine yardımcı olur. Bu özelliği, zararlı maddelerin vücuttan atılımını sağlar. Vücudun vitamin ve mineral kaybının hızla dengelenmesini sağlamak için mükemmel bir gıda."
her 10 gramında en fazla besin içeren meyve. Lemi, kivideki düşük sodyum ve yüksek potasyum içeriğinin kalp basıncı üzerinde olumlu etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek şöyle diyor: