Kokular
Tabak ve Çatallardaki Balık Kokusu
Tabak ve çatallardaki balık kokusu hepinizi rahatsız ediyordur. Oysa bu kokuyu çıkarmanın çok kolay bir yolu var. Bulaşık yıkarken, yıkama suyuna bolca kahve telvesi atın. Bakalım tabak ve çatallardaki balık kokusu hala duruyor mu?
Lahana pişerken pek de hoş olmayan bir koku sarar mutfağı. Bunu önlemek için tencerenin içine biraz ekmek içi koymanız yeterli. Eğer ekmek içinin yemeğe karışmasından endişe ediyorsanız; ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koyun. Sonra dilediğiniz zaman çıkarabilirsiniz.
Karnabaharın kötü kokmaması için haşlama suyuna bir miktar süt ekleyin. Sütün kötü kokuyu giderdiğini göreceksiniz. Süt aynı zamanda karnabaharınızı da beyazlatacaktır.
Ellerinizdeki Soğan Kokusu
Elinize bulaşan soğan kokusunu çıkarmak için size iki yol önerebiliriz:
1. Önceden haşladığınız patatesi işiniz bitince elinize sürerek 5 dakika kadar ovabilirsiniz.
2. Avucunuza biraz tuz alıp hafifçe nemlendirin ve ovalayın. Daha sonra da sabunla iyice yıkayın.
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, kokunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
Ellerinizdeki Sarımsak Kokusu
Ellerinize bulaşan sarımsak kokusu sizi, hatta çevrenizdekileri rahatsız mı ediyor? Avucunuza biraz tuz alıp hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Daha sonra da sabunla iyice yıkayın. Kokudan eser kalmayacak.
Tabaklardaki Balık Kokusu
lık kokusunu tabaklardan, çatallardan ve bıçaklardan çıkarmak hiç kolay değildir. Bunun için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atmanız yeterli. Telve balık kokusunu emecek ve sonra siz bildiğiniz gibi bolca suyla tabaklarınızı durulayacaksınız.
Kaz, ördek ve ağır kokulu av hayvanlarının kokularını gidermek için unla ovalayın ve yarım saat kadar unun içinde bırakın.
Av etini fırında pişirmeden önce şunları yapın:
Eti haşlayın. Soğan suyu, tuz, biber ve arzu edilen baharatı karıştırıp haşlanmış etin etrafına sürün. Son olarak, yumurta sarısını İçim yoğurtla karıştırıp, eti bu karışıma bulayın ve sonra yağlanmış tepsiye koyun. Şimdi fırına sürebilirsiniz.
Kereviz pişirirken çıkan kokudan rahatsız oluyorsanız, kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun.
Kullanılmayan Çaydanlıkların Kokusu
Uzunca süre kullanılmayan eski çaydanlıklar zamanla pek de hoş olmayan bir şekilde kokmaya başlarlar. Bunu önlemenin çok kolay bir yöntemi var; çaydanlığın içine bir parça kesme şeker koyabilirsiniz.
Balık pişirirken evin içini ağır ve rahatsız edici bir koku kaplar. Balığı pişirdiğiniz kabın içine birkaç defne yaprağı atarak bu kokuyu hafifletebilirsiniz.
Nanenin kokusunu artırmak istiyorsanız, üzerine biraz toz şeker serpin. Daha çok koku verdiğini göreceksiniz.
Eve yayılan ve sinen yemek kokularını hafifletmek için bir kabın içine biraz sirke koyup hafif hafif kaynatın veya pişirdiğiniz yemeğe biraz sirke ilave edin.
Hayır, evdeki yemek kokusunu azaltmak değil, evi mis gibi kokutmak istiyorum diyorsanız; bir tavaya şeker ve tarçın koyup hafif ateşte kavurun.