-
fenci.gen.tr
 
 
   

MENÜ
  FEN FEN BİLİMLERİ MENÜSÜ
fen Fen Yazılıları (5-6-7-8.Sınıf)
Bilim Uygulamaları Yazılıları
BEP Yazılı Soruları
Fen Planları (Yıllık-Günlük-Bep)
Fen Zümre Toplantı Tutanakları
Fen Şube Toplantı Tutanakları
Fen Sunu ve Slaytları
Fen Çalışma Kağıtları
Önce Konu-Sonra Soru
Fen TEST Soruları İndir
Fen Konu Özetleri-1
Fen Konu Özetleri-2
Bilim,Fen ve Teknoloji Kulübü
MEB Kazanım Testleri (Tüm Yıllar)
LGS Denemeleri
PYBS Soruları ve Cevapları
Fen Ders Kitapları


İLETİŞİM
Bize Ulaşın
Öğretmen Grubumuz-1
Öğretmen Grubumuz-2

 

Amasya Elmasının Faydaları
  Yazılar || Sağlık
   Amasya Elmasının Faydaları


Amasya Elmasının Faydaları

Lezzetiyle ün yapan Amasya elmasının içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncını düzenlediği, adalelerin kasılmasını önlediği, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırdığı, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de olduğu belirtildi.
Amasya adıyla bütünleşen ve özelliğini yine Amasya'nın coğrafi yapısından alan misket elması, tüketicilerin karşısına Amasya elması olarak çıkıyor. Misket elmasının yetişmesi için ideal bir coğrafya ve iklime sahip olan Amasya Vadisi'nde boğazın esintisi elmaya farklı bir tat ve koku veriyor. Amasya elmasının en büyük özelliği bir yıl meyve verip bir yıl meyve vermemesi, bir yanı kırmızı ve bir yanı yeşil olması.
Amasya Valiliği, kentin tanıtımlarında da elmayı ön palana çıkartıyor. Amasya Valiliği'nden alınan bilgilere göre, ince kabuklu, hoş kokulu, sert ve dayanıklı olan Amasya elması, uzun süre saklanmaya elverişli. 2 türü olan Amasya elmasının daha küçük ve tatlı olanına misket elması, daha iri ve aşılı olanına ise kabak elması deniyor.
Elmanın içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncını düzenlediği, adalelerin kasılmalarını önlediği, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırdığı, kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu ifade edildi. Posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olan elmanın kabuğunun vücuda son derece yararlı olduğu, bu nedenle elmanın kabuğuyla tüketilmesinin daha doğru diş sağlığı için faydalı olduğu önerildi.

[ Yazan : vuslat | Okunma : 5062 ]



Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)

SON EKLENENLER
 

2021-2022 8.Sınıf Bilim Uygulamaları 2.Dönem 2.Yazılı-1

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-23

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-25

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-26

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-22

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-20

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri BEP 2.Dönem 2.Yazılı-1

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-17

2021-2022 8.Sınıf Bilim Uygulamaları BEP 2.Dönem 2.Yazılı-1

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-21

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-24

Tüm Dosyalar

Copyright © 2007-2021
www.fenci.gen.tr Sizinle 14 Yıldır Birlikte!
Hatırla :