-
fenci.gen.tr
 
 
   

MENÜ
  FEN FEN BİLİMLERİ MENÜSÜ
fen Fen Yazılıları (5-6-7-8.Sınıf)
Bilim Uygulamaları Yazılıları
BEP Yazılı Soruları
Fen Planları (Yıllık-Günlük-Bep)
Fen Zümre Toplantı Tutanakları
Fen Şube Toplantı Tutanakları
Fen Sunu ve Slaytları
Fen Çalışma Kağıtları
Önce Konu-Sonra Soru
Fen TEST Soruları İndir
Fen Konu Özetleri-1
Fen Konu Özetleri-2
Bilim,Fen ve Teknoloji Kulübü
MEB Kazanım Testleri (Tüm Yıllar)
LGS Denemeleri
PYBS Soruları ve Cevapları
Fen Ders Kitapları


İLETİŞİM
Bize Ulaşın
Öğretmen Grubumuz-1
Öğretmen Grubumuz-2

 

Yağsız Yemekler Sağlıklı Değil
  Yazılar || Sağlık
   Yağsız Yemekler Sağlıklı Değil


Uzmanlara göre, bütün kanserlerin %70-80'i yediklerimiz ve sigara ile bağlantılı. Unutmayın, dengeli beslenmek ve sigaradan uzak durmak bile hastalık riskini azaltıyor.
Kanser konusunda yapılan araştırmalarda insanın yeme alışkanlığıyla kansere yakalanması arasında ilişki olduğunu artık çok iyi bili-yoruz. Peki ne yapmalı, buna göre insanın yediklerini kontrol etmesi, kansere yakalanma riskini azaltabiliyor.

Yeme alışkanlığı ise sadece belli besinleri yeme ya da yememe ile sınırlı değil. Yenen yiyeceklerin hazırlanması ve pişirilmesi de çok önemli. Hospitalıum Çamlıca Beslenme ve Diyet Uzmanı, Melek Gül, kansere karşı nasıl beslenmemiz konusunda şunları söyledi:

YİYECEKLERİNİZİ 5 GRUBA AYIRIN

"A, C ve E vitaminini, diğer antioksidantları ve posayı çok içeren besinler kanser riskini azaltırken, yağlı ve posasız besinler risk artırıcıdır. Besinler besleyici değerleri yönünden 5 grupta toplanabilir.

Her grup içerisindeki besinler birbirinin eşdeğeridir. Ancak kanser riski açısından farklı olabilirler. Pratik olarak eğer her öğün her gruptan kendimize uygun bir ve ya birkaç besini seçersek ve yedikleri-mizin miktarını gereksinmemize göre ayarlarsak sağlıklı beslenmiş oluruz.

Buna göre birinci gruptan ; tavuğun derisiz beyaz eti, balık eti ile nohut, mercimek gibi kurubaklagiller. İkinci gruptan;Yağı azaltılmış süt, yoğurt ve peynir. Üçüncü grupta bulunan sebze ve meyveler bolca tüketilmeli. Dördüncü gruptan; tam buğday ekmeği ve bulgur. Beşinci gruptan ise zeytinyağı ve pekmez tercih edilebilir.

BESİNLER ÇOK FAZLA SAFLAŞTIRILMAMALI

Tükettiğimiz besinlerin bileşiminde de yağ vardır. Etler , özellikle koyun, kuzu, dana etleri, et ürünleri, yumurta, peynirler, ceviz, fındık, fıstık vb. en yağlı besinlerdir. Süt ve yoğurtta da yağ vardır. Bunlarla birlikte yağ almaya gerek yoktur.

Ancak, yemekte yağ olmazsa özellikle anti kansorejen grupta yer alan A vitamini, karotenler ve E vitamininin yararlılıkları azalır. Besinlerin aşırı bir şekilde saflaştırılması kansere karşı koruyucu posanın kaybına neden olur.?

[ Yazan : vuslat | Okunma : 1484 ]



Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)

SON EKLENENLER
 

2021-2022 8.Sınıf Bilim Uygulamaları 2.Dönem 2.Yazılı-1

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-23

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-25

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-26

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-22

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-20

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri BEP 2.Dönem 2.Yazılı-1

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-17

2021-2022 8.Sınıf Bilim Uygulamaları BEP 2.Dönem 2.Yazılı-1

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-21

2021-2022 8.Sınıf Fen Bilimleri 2.Dönem 2.Yazılı-24

Tüm Dosyalar

Copyright © 2007-2021
www.fenci.gen.tr Sizinle 14 Yıldır Birlikte!
Hatırla :